kolay taze bamya kızartması, nasıl yapılır?


Kolay taze bamya kızartması, nasıl yapılır? Taze bamya kızartmak zor iş. Bütün olarak bamyayı ne ile kaplarsanız kaplayın, üzerinde yeteri kadar kaplama malzemesini tutmaz. Bu yüzden, yeteri kadar kaplamasız bamya kızartmanında hiç bir anlamı olmaz. Sultan taze bamya kaplamanın bir yolunu buldu. Bamyayı buharda dişe dokunur sertlikte pişirdikten sonra, yoğurda buluyor ve un, mısır unu ve baharatla karıştırılmış harca buluyor ve orta ateşte kzartıyor. Kaplamanın eşit şekilde bamya yüzeyine yapışması için, un karışımını düz zemine döküyor ve avuç içini bayma üzerine koyarak ileri geri hareketlerle kaplamasını yapıyor. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 100 gr. uzun taze bamya
  • bir çay bardağı yoğurt
  • yeteri kadar süt
  • bir çay bardağı un
  • bir çay bardağı mısır unu
  • kızartma yağı
  • karabiber
  • tuz

Yapılması
  • bamyayı buhar sepetinde yumuşuyana kadar haşlayın
  • ardından üzerine su tutun ve süzün
  • yoğurdu süt ile koyu boza kıvamına gelene kadar çırpın
  • un, mısır unu, yeteri kadar karabiber ve tuz ile karıştırın
  • karışımı düz bir tepsiye yayın
  • kızartma yağını orta ateşte ısıtın
  • bamyaları tek tek önce yoğurda batırın
  • peşinden unlu karışımın üzerine bırakın
  • ve avuç içini kullanarak ileri geri hareketlerle bamyayı una bulayın
  • ardından ısınmış yağın içine atın
  • altın sarısı olana kadar kızartın, bir kaba alın
  • ve ardından bamya kızartmanızı gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır