yanık kokulu sütlaç
Yanık kokulu sütlaç tarifi, nasıl yapılır? Yanık kokulu sütlaç, fırında sütlaçın başka versiyonu ve kolay. Tadı ve kokusu ise tarif edilemez, ancak tadılır. Yanık kokulu süt ürünlerine meraklı iseniz, yanık kokulu sütlaç tarifi mutlaka deneyin derim. Evde epey zamandır, yanık kokulu sütlaçtan başaka sütlaç çeşidini yapmıyoruz. Adı da, tadı da, yemesi de şahane, yanık kokulu sütlaç. Sultan, yanık kokulu sütlaç üzerine başka bir sütlaç tanımaz. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- altı su bardağı süt (1200 ml.)
- bir kahve fincanı pirinç (60 gr.)
- bir su bardağı su (200 ml.)
- iki su bardağı toz şeker (340 gr.)
- bir kahve fincanı mısır nişastası (25 gr.)
- bir kahve fincanı soğuk su (70 gr.)
- bir kepçe süt (100 gr.)
Yapılması
- pirinci bir bardak su ile haşlayın
- mısır nişastasını bir fincan su ile karıştırın
- tencereye bir çay bardağı sütü koyun
- orta ateşte sütün suyunu uçurun
- ve karamel rengini alınca
- üzerine 6 bardak sütü koyun
- dipten çırpma teliyle karıştırıarak kaynatın
- peşinden haşlanmış pirinci koyun
- süt kaynayınca şekeri ilave edin
- ve 5 dakika orta ateşte kaynatın
- süre bitiminde nişastalı suyu ilave edin
- tencereyi 5 dakika daha kaynatın
- ardından, sütlaçı kaselere doldurun
- soğumaya bırakın ve gönlünüzce servis edin
Sultan