tavada, mangalda, ızgarada biftek nasıl pişirilir
Tavada, mangalda, ızgarada biftek nasıl pişirilir tarifi: Biftek nasıl pişirilir? Biftek tavada, sac üzerinde, mangalda veya herhangi bir ızgara aleti üzerinde pişirilir. Biftek sade, ya da terbiye yapılarak pişirilir. Bifteği ister sade pişirin, isterseniz terbiye yaparak pişirin lezzettinden hiçbir şey kaybetmez. Bütün kırmızı et çeşitleri, pişirme aleti üzerinde pişkinlik durumuna göre; az pişmiş, orta pişmiş ve tam pişmiş olarak pişirilir. Bizim toplumda et daha çok, tam pişmiş olarak sevilir. Bifteği pişirirken suyunun kaybolmaması ve etin kurutulmaması gerekir. Bu yüzden, et pişirme aleti üzerine (alet) çok kızgın olduğu an da koyulur ve kendi haline bırakılır. Etin bir yüzü kızardığında et pişirme aleti üzerinden kolaylıkla kalkar ve diğer yüzü üzerine yatırılır. Bifteği pişirmezden önce iki yüzüne karabiber, tuz serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Ardından dumanı tüten tavada veya ızgarada alt üst edilerek kızartılır. Sultan, bazen bifteği anlatığı şekilde sade olarak pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- ihtiyacınız kadar biftek
- zeytinyağı
- karabiber
- tuz
Yapılması
- biftek parçalarını bir kap içine yatırın
- her iki yüzeyine karabiber ve tuz serpin
- ardından zeytinyağı veya ayçiçek yağı gezdirin
- peşinden biftek parçalarını elinizle bir güzel ovun
- tavada pişirecekseniz tavanızı ocağın büyük gözüne koyun
- mangalda pişirecekseniz mangalınızı yakın
- ocak üzeri ızgarada pişirecekseniz, ızgaranızı ocağın büyük gözüne koyun
- ve (yüksek alev ayarında) iyice ısıtın ve üzerini hafif yağlayın
- pişirme aletinin dumanı tüterken biftekleri dizin
- etin bir yüzü kızarıp kendini bıraktığında, diğer yüzünü döndürün
- ve aynı işlemi uygulayın
- biftekleriniz piştiğinde aletin üzerinden alın
- istediğiniz baharatları üzerine serpin
- ve dilediğiniz şekilde servis edin.
Sultan