30 dakikada tavuk köfteli çorba hazır
30 dakikada tavuk köfteli çorba tarifi: Tavuk köfteli çorba, tavuk but veya tavuk göğsü kıymasından yapılır. Tavuk budu tavuk göğsüne gör daha yağlı olduğundan, tavuk kıymasını tavuk budundan çektirmeniz çorbanızın lezzetini artıracaktır. Tarifimde çorbayı tatlandırmak için domatae rendesiyle birlikte, domates salçası kullandım. İsterseniz, çorbanızı domates kullanmadan bir kaşık domates salçası ile tatlandırabilirsiniz. Tavuk kıyması diğer kıyma gibi katı olmadığından köfteye şekil vermek için; köfte yoğurulduktan sonra buzdolabında 30 dakika bekletilerek katılaşmasını beklemek gerekiyor. Ayrıca köfte içerisinde galeta unu kullanılabileceği gibi, bayat ekmek içi ıslatılmadan doğrudan kullanılmalıdır. Sultan, bazen tavuk köfteli çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler lazım
- 250 gr. tavuk kıyması
- beş kaşık zeytinyağı
- iki orta boy domates
- yarım kaşık salça
- bir orta boy soğan
- bir kaşık un
- bir bardak bayat ekmek içi
- yarım kaşık kuru nane
- iki diş sarımsak
- karabiber, pul biber, kimyon
- bir tutam maydanoz
- tuz, su
Yapılması
- domatesi rendeleyin, soğanı yemeklik doğrayın
- maydanozu ve sarımsağı ince kıyın
- yoğurma kabı içine tavuk kıyması, bayat ekmek içi,
- soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon
- ve tuzu koyun yoğurun ardındane köfte harcını
- dolaba kaldırın yarım saat dinlendirin
- dolaptan çıkarın, fındık büyüklüğünde misket köfteler yapın
- yaptığınız köfteleri unlanmış tepsiye koyun
- zeytinyağı içinde sıra ile salça, kuru nane ve rende domatesi kavurun
- üzerine köfteleri ve altı bardak sıcak suyu ilave edin, karıştırın
- tencere kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kapağı aralıklı kapatın
- yarım saat bitiminde çorbanızı ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın
- ve tavuk köfteli çorbanızı gönlünüzce servis edin
Sultan