ev tarhana çorbası nasıl yapılır


Ev tarhana çorbası nasıl yapılır? Ev tarhanası kuru, yaş ve toz olmak üzere üç çeşittir. Tarhana yapımında kullanılan ana malzemenin adını alarak domates ve yoğurtlu geleneksel tarhana, sütlü tarhana, yarmalı tarhana olarak yine üç çeşittir. Ev tarhanası yapımı yöreden yöreye çok çeşitlilik gösterir. Bu sebeple tarhana şu malzemelerle şu şekilde yapılır denilmesi zordur. Tarifimde kullandığım tarhana geleneksel toz tarhanadır. Tarhana çorbası pişirirken normal su yerine et suyu ve tavuk suyu kullanılabilir. Ayrıca çorba içerisine çeşitli katkı malzemeleri ilave edilerek kıymalı, nohutlu, bulgurlu, sarımsaklı, kavurmalı, sucuklu, köfteli, çemenli, yoğurtlu, sebzeli, naneli tarhana çorbası hazırlanabilir. Sultan, sade tarhana çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kahve fincanı toz ev tarhanası
  • bir kaşık tereyağı
  • yarım kaşık domates salçası
  • karabiber, pul biber, tuz
  • su

Yapılması
  1. bir bardak soğuk su içinde tarhanayı ıslayın
  2. yağ içinde salçayı kavurun
  3. üzerine 4 bardak sıcak suyu koyun ve karıştırın
  4. su kaynamaya başlayınca ıslanmış tarhanayı ilave edin
  5. ve tencereyi güzelce karıştırın
  6. tencere kaynayınca kapağı aralıklı kapatın
  7. ağır ateşte tencereyi 15 dakika kaynatın
  8. ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
  9. karabiber ve pul biberi ilavesiyle
  10. çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır