ev yapımı mascarpone peyniri
Ev yapımı mascarpone peyniri tarifi: Evde hiç kimse durup dururken, kalkayım bir mascarpone peyniri yapayım demez. Evde mascarpone peyniri yapımı, ihtiyaçdan doğar. İnsan tatlıya düşkünse, elinde de güzel bir tiramisu tarifi varsa eğer; ilk yapacağı iş, evde mascarpone peynirini yapmak olacaktır. Mascarpone peyniri "adından başka" öyle bilinen peynir tadında falan bir yiyecek değildir. Daha doğrusu, bildiğimiz peynirlerden uzaktan yakından benzerliği yoktur. Ne ise, tariflememe gerek yok. Bilen bilir, bilmeyenler bu tarifle evde mascarpone peyniri yaparsa, ne olduğunu öğrenir. Sultan, mascarpone peyniri bu tarifle yapar. Verdiğim malzemelerle 250 gr. kadar mascarpone peynir yapılır. Bu kadar peynir, bir kutu kedidili (Biscotti Savoiardi) bisküvisi kullanılarak tiramisu yapmaya yeter. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki kutu (200 ml.lik) hazır süt kreması
- yarım limon'un sıkılmış suyu
- mutfak süzgeci
- ince dokulu bez
Yapılması
- tava içine iki kutu kremayı boşaltın
- ve ocağın üzerine koyun
- orta ısıda kremayı karıştırarak ısıtın
- krema kaynamaya başlayınca
- yarım limonun suyunu ilave edin,
- kremayı karıştırın ve ocağı söndürün
- kremayı kendi halinde soğumaya bırakın
- krema soğuyunca bir bez içine dökün, bezi bağlayın
- krema dolu bezi süzgecin içine alın
- altına bir kase koyun ve buzdolabına kaldırın
- kremayı 24 saat dolapta bekletin
- suyu tamamen süzüldükten sonra,
- bezdeki kremayı kaseye boşaltın,
- ağızını streçleyin ve dolapta saklayın
- en fazla iki hafta içerisinde mascarpone peynirinizi tüketin.
Sultan