tavada taze kaşarlı mantar sote


Tavada taze kaşarlı mantar soteleme: Tavada kaşarlı mantar sevdiğim yemeklerden biridir. Fazla malzeme ve zaman gerektirmez, istendiğinde şipşak masaya konur. Her yemekte olduğu gibi, kaşar peynirli mantar yapımında malzeme ölçüsü çok önemli. Yemekte kaşar kullanılacağı için; mantarı kavururken, ilave edilecek yağ miktarını kaşar peynirinin miktarına göre oranlamak gerekir ki, yemeği yerken zorluk çıkarmasın. Tarifimde verdiğim malzeme ölçüleri her damağı memnun edecektir, kuşkunuz olmasın. Fazla miktarda kaşarlı mantar yapmanız halinde, malzemelerin katlarını alarak yemeğinizi yapabilirsiniz. Sultan, tavada kaşarlı mantar kavurmasını her daim, bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki yüz gram kültür mantarı
  • elli gram rendelenmiş taze kaşar
  • yarım kaşık tereyağı
  • bir kaşık zeytinyağı
  • iki kaşık su
  • bir çay kaşığı tuz

Yapılması
  1. mantarı istediğiniz irilikte ve şekilde doğrayın
  2. tavada yağı eritin mantar, su ve tuzu ilave edin
  3. malzemeleri karıştırın ve kapağını kapatın
  4. mantar suyunu salınca kapağı açın, arada bir karıştırarak,
  5. mantar suyunu çekene kadar kavurun
  6. mantar suyunu çekince üzerine kaşarı ilave edin
  7. tavanın kapağını kapatın
  8. kaşar peyniri eriyince ocaktan alın
  9. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır