kuskus makarna nasıl yapılır


Kendi cüce, mahareti dev bir makarna çeşiti kuskus. Kuskus makarna kullanılarak onlarca çeşit yemeği yapılır. Bunlardan bezelyeli, domatesli, salçalı, soğanlı, kıymalı, nohutlu ve etli pilavı, kuskuslu kuzu güveci, kuskuslu tavuk yemeği, kuskuslu böreği, kuskus salatası, kuskus çorbası, kuskuslu közlenmiş kapya biber dolması, kuskuslu kabak dolması, kuskuslu yaprak sarması sadece birer örnektir. Kuskus makarna iki yöntemle pişirilir. Normal makarna gibi haşlanarak veya suyu kendine karar pilav gibi pişirilir. Kuskus pilav gibi pişirilecekse; bir ölçü kuskusa karşılık, iki ölçü su kullanılır. Tarifim kuskus makarnanın pilav gibi pişirilmesine bir örnektir. Sultan, kuskusun bu tarifini haddinden fazla sever ve sıklıkla yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak kuskus makarna
  • iki domates
  • bir kaşık tepeli tereyağ
  • dört bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi rendeleyin
  2. tencerede yağı eritin, üzerine domatesi katın kavurun
  3. ardından kuskus makarnayı katın ve karıştırın
  4. üzerine 4 bardak sıcak su ve tuzu katın
  5. tuzunu ayarlayın ve tencereyi bir kez fokurdattıktan sonra, kapağı kapayın
  6. ocağı kısın ve ağır ateşte kuskus suyunu çekinciye kadar pişirin
  7. 15 dakika dinlendirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan